Open maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur
Bel nú 0411-607173
Image Alt

Workshop Bloggen / schrijven van content

Bloggen, waarom is dat toch zo belangrijk?

Naamsbekendheid, vindbaarheid van de website worden verbeterd door bloggen en mensen leren jou beter kennen als professional. Daardoor genereer je met deze verbeteringen meer “spontane aanvragen”.

Veel ondernemers vinden het moeilijk dat veel te weinig mensen hun bedrijf kennen. Zelfs bekenden doen zaken met anderen omdat ze “even niet aan je hebben gedacht”.

Bloggen is belangrijk voor jou omdat je:

  • vertrouwen verdient dat jij je werk goed doet.
  • goed in je werk bent en dat moeten anderen weten.
  • graag meer aanvragen en/of opdrachten van je website wilt.

Beginnen met bloggen, laten we eerlijk zijn, heeft voor veel mensen diverse drempels. Wie wil er nou lezen wat ik heb geschreven? Zo bijzonder is het niet wat ik doe?
Dat dacht onze directeur Fennard Drenth ook toen hij begon met bloggen. Hij won er prijzen mee en onze website genereert veel aanvragen door zijn blogs.
Training Bloggen

Bloggen dé manier om:

  • te informeren en te interesseren
  • aandacht te vragen voor je specialisme zonder te moeten schreeuwen
  • je specialisme te verkopen zonder dat jij hoeft te verkopen
  • je website beter vindbaar te maken

Resultaat: Na deze workshop kun je binnen een half uur een boeiend en interessant blog schrijven!

Om tot een goed blog te komen, moet het onderwerp niet te ver van je bed liggen. We leren je bloggen door te schrijven over een hobby. Door te schrijven over een hobby hoef je niet lang na te denken en schrijf je gemakkelijk en snel. Deze manier van schrijven zetten we dan om naar het schrijven over je specialisme.

Het is belangrijk dat je het blog zo schrijft dat het interesse wekt en dat het een drempel verlaagt om eens contact met je op te nemen.Verder is het belangrijk dat een lezer geprikkeld wordt om te reageren, ook al is de mening anders dan de jouwe, reageren is goed.

Workshop bloggen

Een zeer belangrijke richtlijn bij het schrijven van een blog is de doelgroep. Leef je in in hun interesses, wat is een interessant onderwerp voor doelgroep X? Wanneer je dit weet, kan je een onderwerp gebruiken wat gebaseerd is op de interesses van doelgroep X. Zorg er daarna voor dat je je blog kort maar krachtig maakt. Probeer de interesse in zo’n mate te wekken dat er een prikkel ontstaan om een reactie te geven.

Wil je nou ook beginnen met bloggen maar zie je jezelf nou nog geen blog schrijven? Of wil je juist wel bloggen maar wil je een steuntje in de rug? Drendabel verzorgt workshops bloggen waarin in een workshop de ins and outs van bloggen aangeleerd worden. Wil je meer informatie over de mogelijkheiden, neem dan contact met ons op.

· © drendabel 2002 · algemene voorwaarden drendabel ·