Social Media Marketing

Social Media Marketing

Social Media marketing is onmisbaar in marketing en sales

Social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het gebruik neemt nog steeds sterk toe. Niet iedereen is er kapot van. Maar ook als je er privé niet weg van bent, zou je toch eens het zakelijke gebruik moeten overwegen.

Social Media marketing

Waarom social media zakelijk gebruiken?

Om verschillende redenen. Allereerst de lage drempel. Socialmediaberichten zijn gemakkelijk toegankelijk voor de ontvanger. En van de andere kant gemakkelijk en tegen lage kosten te verzenden. Maar er is nog een belangrijke reden. Een uitgangspunt bij communicatie is dat je moet zijn waar je doelgroep is. Kies het communicatiemiddel waarmee je jouw doelgroep bereikt. Sommige doelgroepen zijn offline niet of nauwelijks meer te bereiken. Social media zijn onmisbaar om deze doelgroepen te bereiken.

Social media bieden veel mogelijkheden

Ieder social medium is anders. Met verschillende social media kun je verschillende dingen. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Door meer social media tegelijk in te zetten kun je die voordelen combineren. De boodschap is dan goed over te brengen en je kunt meer mensen bereiken.

Boodschap en vindbaarheid (SEO)

Allereerst draait een social media post natuurlijk om de boodschap. Iemand wil iets delen en schrijft daar een bericht over. Dat geldt voor privéberichten, maar dat is bij zakelijk gebruik niet anders.
Social mediaboodschappen kunnen ook worden ingezet om mensen te verleiden om een website te bezoeken. Dit doe je door een korte, prikkelende boodschap te combineren met een link naar de pagina over dit onderwerp. Het gebruik van die link zorgt er verder voor dat Google attent wordt gemaakt op die pagina. En dat de pagina sneller wordt geïndexeerd en je daardoor beter vindbaar wordt.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met ons op. Ook, of misschien vooral, als je nog niet goed weet wat je met social media aan moet.
Of lees meer in ons artikel over veelvoorkomende misverstanden over social media: drendabel.nl/marketing-artikelen/46-social-media-misverstanden

Interesse in Drendabel?

foto fennard pagina personeel werven pagina einde werving en selectie

Interesse?

Laten we contact hebben.