Personeel werven uitbesteden? Binnen 2 weken sollicitanten!

Hoe succesvol zijn wij in het werven van personeel

Recent ingevulde vacatures

Waarom personeel werven uitbesteden?

CBS: Spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op

Eind juni stonden er 467 duizend vacatures open, 16 duizend meer dan aan het einde van het eerste kwartaal. Dit is het achtste kwartaal op rij dat het aantal vacatures toeneemt. In twee jaar tijd is het aantal openstaande vacatures meer dan verdubbeld.

(Bron: CBS, Spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op.)

personeel werven, cbs spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op

We houden van ze!

Wat onze klanten zeggen

Personeel werven - uitgelegd

Hoe werven wij personeel?

Lees onze blog ”Personeel zoeken en vinden” vol met tips en uitleg.

personeel werven hoe drendabel dat doet met linkedin.

Voordelen van onze manier van personeelswerving

Het verschil tussen Drendabel en andere wervingsbureaus

Wij bieden een persoonlijke aanpak voor uw bedrijf, namens uw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat kandidaten geïnteresseerd zijn in uw vacature(s). Onze aanpak onderscheidt ons van reguliere recruitmentbureaus die bekend staan om het bombarderen van kandidaten met onpersoonlijke berichten. Wij geloven dat het opbouwen van een persoonlijke relatie met potentiële werknemers cruciaal is. Dit maakt onze aanpak efficiënt, succesvol en betaalbaar.

Bij Drendabel zijn onze diensten betaalbaar en bieden wij meer dan andere bureaus. Voor de prijs van één vacature kunnen wij een jaar lang voor u werven! Onze kosteneffectieve aanpak betekent dat u uitstekende resultaten krijgt voor een redelijke prijs. Vertrouw ons om een snelle en succesvolle wervingsprocedure voor uw bedrijf te garanderen.

Personeel werven - uitgelegd​

Onze manier van werven​

Personeel werven - uitgelegd

Wat moet u zelf doen?​​

Het werven van personeel stopt bij ons bij het aan tafel brengen van geschikte kandidaten. De sollicitatiegesprekken voert u in principe zelf uit, net als het aannemen van de kandidaten.

Als u de gesprekken liever niet zelf voert, hebben wij ook samenwerkingsverbanden met HR-bureaus die dit voor u kunnen doen.

Verdienmodel Drendabel

Bent u op zoek naar een efficiënte en betaalbare manier van personeelswerving? Drendabel biedt een succesvol traject, zonder ‘succesfee’. Hierdoor hoeft u geen torenhoge facturen te betalen. Bent u benieuwd wat de kosten zijn en hoeveel kandidaten wij voor u kunnen werven?

Benieuwd hoeveel kandidaten wij voor jou kunnen vinden?

personeel werven drendabel verdienmodel

Personeel werven, toekomstgericht in 3 stappen

  • Stap 1: Vul eerst de huidige vacatures in.
  • Stap 2: Maak een doorsnede van alle functies die er nu zijn en inventariseer kritieke punten. Leg alvast een netwerk aan voor deze kritieke punten en vervolgens voor de andere functies.
  • Stap 3: Inventariseer groeiwensen, door organische groei of overname, en de hierbij behorende functies.

Tip! Ga op zoek naar unieke oplossingen. Voorbeeld: ”15 (on)gewone manieren om personeel te werven – KVK

Personeel werven met de Drendabel Methode

GRATIS kennissessie: Personeel werven

Wij delen graag onze kennis. Zeker als het gaat om kennis die veel mensen niet hebben, of niet zo snel delen. Daarom organiseren wij een kennissessie met als onderwerp: ‘Personeel werven met de Drendabel Methode.’

Meld u nu aan klik op de knop hieronder!

Zelf personeel werven

Tip: LinkedIn vacature plaatsen

Als u als bedrijf op zoek bent naar nieuw personeel, is het verstandig om ook vacatures op LinkedIn te plaatsen. LinkedIn is een online platform waarop bedrijven en professionals met elkaar in contact kunnen komen. Door uw vacatures op LinkedIn te plaatsen, kunt u gericht op zoek naar kandidaten met de juiste vaardigheden en ervaring voor de openstaande vacatures. LinkedIn biedt u de kans om uw vacatures direct op de juiste doelgroep te richten. Daarnaast maakt het platform het mogelijk om gemakkelijk te zoeken naar de juiste kandidaten voor uw bedrijf. Door het plaatsen van vacatures op LinkedIn bent u verzekerd van een snelle respons van kandidaten.

LinkedIn of Indeed? Onze mening: Wij vinden dat LinkedIn beter werkt om personeel te werven, omdat bij LinkedIn de mogelijkheid bestaat om mensen persoonlijk te benaderen voor een functie, zelfs als deze mensen niet actief op zoek zijn.

Volgt u onze LinkedIn nieuwsbrief al? ”Effectief personeel werven”. Maximaal 6 keer per jaar delen wij onze kennis en ervaringen over het vinden en binden van personeel.

Whitepaper met tips en uitleg over personeel werven

GRATIS Whitepaper Personeel Werven

Veel organisaties hebben moeite met het werven van goed personeel. Nagenoeg alle branches kampen met dit probleem. Dat is bijzonder jammer, want hoe goed een organisatie ook functioneert, zonder de juiste mensen kom je nergens. In deze whitepaper krijgt u uitleg en tips over het werven van personeel.

  • Netwerk opbouwen
  • Aantrekkelijke vacatures
  • Vindbare vacatures
  • Solliciteren; zo eenvoudig mogelijk
  • Personeel werven; toekomstgericht in 3 stappen

Personeel werven uitbesteden bij Drendabel?

Stuit u regelmatig op een vacature die moeilijk te vervullen is? Laat het ons weten! Met onze unieke manier van personeel werven, persoonlijke benadering en actieve aanpak vullen we ongeveer 85% van alle vacatures binnen twee weken in. Er worden maandelijks minimaal 100 mensen benaderd namens uw profiel, wat voor snelle reacties zorgt. En het mooiste is: u betaalt geen torenhoge factuur achteraf, maar krijgt wel verrassend veel geschikte kandidaten.

Bekijk ook: ”Klanten werven uitbesteden”.

Interesse in personeelswerving?

Laat ons contact met je opnemen

Geen zin om te wachten? Stuur ons een whatsappje!

Interesse?

Laten we contact hebben.