Personeel zoeken en vinden

Je hoort veel over een overspannen markt, personeel is bijna niet aan te slepen. Bedrijven laten sollicitanten zelf bepalen of ze geschikt zijn voor de functie. Ben je geschikt? Dan nemen we je aan.

Wilt u snel goed personeel binnenhalen? En bent u bereid om het uit te besteden?

personeel zoeken

Personeel biedt zich aan

Vakbekwame mensen die van baan willen veranderen vinden heel snel een nieuwe baan. Als je organisatie er niet op is ingericht mensen te werven, biedt personeel zich niet zomaar aan en wordt het aanbod beperkt. Reacties op vacatures krijg je nagenoeg niet meer. Afwachten kan niet meer, omdat het simpelweg niets oplevert. Dan maar personeel zoeken.

Werkzoekenden vinden 🔎

Het belangrijkste onderdeel van het zoeken naar personeel, is om werkzoekenden te vinden.
De zogenaamde banen en vacature sites leverden in andere tijden snel tientallen sollicitanten op die op zoek waren naar een baan. Op dit moment blijft het vaak stil. Misschien slechts een aantal reacties, en vaak van mensen die waarschijnlijk niet voldoen aan de wensen en eisen die je hebt voor de vacature.

Met spoed personeel gezocht 🚴🏼

Omdat je al wat dingen hebt uitgeprobeerd, begint de tijd te dringen. Je personeel wordt gespannen en je begint de onrust in je organisatie te voelen. Als er nou maar niemand weggaat, want dan wordt het probleem alleen maar groter.
Je beseft je dat je met spoed personeel zoekt.

personeel zoeken

Cv database

Was er maar een cv database waar je lekker in kunt zoeken. Als je de geschikte mensen kunt vinden en je die zou kunnen benaderen, dan heb je veel meer kans. Gelukkig staat de grootste cv database gratis tot je beschikking en kun je zonder veel moeite mensen benaderen. Welke database ik bedoel? LinkedIn is de grootste cv database van de wereld. Ca. 80-85 % van alle werkzame mensen in Nederland heeft een LinkedIn profiel.

Op zoek naar personeel

Zoeken naar personeel via LinkedIn is één van de succesvolle manieren. Zeker de goedkoopste, met een gratis LinkedIn profiel. Voor andere cv databases betaal je voor het zoeken naar of het benaderen van mensen. Daarbij moeten we in gedachten houden dat LinkedIn echt wel de grootste is.

personeel zoeken

Personeel benaderen

Als je de mensen die je hebt gevonden wil benaderen via LinkedIn, dan heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt een betaald abonnement nemen waarmee je Inmails krijgt. Het aantal Inmails is afhankelijk van je abonnement. Een Inmail is een soort e-mail, die je alleen via LinkedIn kunt versturen naar mensen die nog geen connectie van je zijn.
Een andere mogelijkheid is het versturen van berichten via LinkedIn groepen. Dit zijn er maar 20 per maand. De derde mogelijkheid is het versturen van connectieverzoeken. Dit is in onze ogen het meest geschikt om personeel te werven en op deze manier is personeel zoeken gratis.

Lees ook: ”Personeel werven

Kennismaken?

Laten we contact hebben.