Waarom bloggen en hoe? De oplossing vind je hier.

Bloggen heeft een aantal voordelen. Door bloggen weten mensen en zoekmachines beter wat je/jullie specialiteit is. Daardoor staat je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, en nemen mensen sneller contact op. Verder wordt je website beter vindbaar omdat er een stuk tekst staat met veel informatie. Dit telt voor zowel mogelijke klanten als potentieel personeel.

Waarom Bloggen

Weinig tekst op website

Plaatjes zeggen meer dan duizend woorden, helemaal mee eens. Daarbij is een mooie foto altijd beter dan tekst, ook helemaal mee eens. Maar goed, helaas kunnen zoekmachines minder goed met foto’s omgaan dan met teksten. Zoekmachines hebben liever gewoon tekst om te bepalen welke informatie er op de website staat. Daarom is een blog belangrijk voor de vindbaarheid van de website en daarmee je bedrijf.

Blog laten schrijven

Het fijne is dat er tegenwoordig veel mensen zijn die een tekst voor je kunnen schrijven. Maar de hamvraag is, hebben die mensen genoeg kennis van je specialiteit? Je kunt ze van alles vertellen, maar het eindresultaat is altijd anders dan wanneer je het zelf zal schrijven. Het is niet voor niets jouw specialisme. Dat specialisme overbrengen is een behoorlijke uitdaging.

Zelf bloggen

Oké, iemand anders laten bloggen is niet onmogelijk maar wel een uitdaging. “Dan ga ik zelf wel bloggen.” denk je dan.
Sommige mensen denken nu al: dat ga ik dus mooi niet doen. Waar moet ik over schrijven? Waar haal ik de tijd vandaan? Dat is echt niet mijn ding. Allerlei verwerpingen die ik hoor tijdens afspraken. De meeste verwerpingen kan ik verhelpen, maar niet als je geen zin hebt om zelf te schrijven.

Oplossing voor bloggen, eenvoudiger dan je denkt.

Is niet bloggen dan de oplossing, zul je denken? Nou, dat is geen oplossing maar een uitvlucht. Omdat wij als marketeers weten hoe belangrijk die teksten op je website zijn, hebben wij een andere oplossing ontwikkeld. We bellen je. Bespreken meestal van te voren waar je het over wilt hebben. Vervolgens stellen we je een aantal vragen waarop jij antwoorden geeft. Een soort interview gespreksvorm. Dit gesprek zetten we om in een blog. Deze blog gaat over jouw specialisme, met jouw woorden en met jouw kennis. Dit duurt voor jou ongeveer een half uurtje en levert een mooi artikel/blog op voor de website.

Jouw kennis zorgt voor vindbaarheid

Samenvatting: Als je een blog schrijft over je specialisme, weten mensen meer over jullie en kom je hoger in de resultaten van zoekmachines.

Kortom, vertellen over je passie zorgt voor meer naamsbekendheid.

Kennismaken?

Laten we contact hebben.