Open maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur
Bel nú 0411-607173
Image Alt

Social media uitbesteden

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.  Meer dan 80% van alle professionals in Nederland heeft een LinkedIn profiel en Facebook heeft dagelijks meer bezoekers dan Google.  Mensen verwachten steeds meer dat ze organisaties kunnen benaderen via social media kanalen. Er zijn veel verschillende platformen waar je als bedrijf veel aan kunt hebben zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. Door het gebruik van social media zou jouw bedrijf meer naamsbekendheid kunnen krijgen. 

Social media template

Voorbeeld social media template

Even kort samengevat over Social Media: 

 • Het is een makkelijke manier om je doelgroep te benaderen 
 • Er zijn zoveel verschillende platformen en zoveel manieren om content te maken, zodat er altijd iets bij jou past 
 • Social media marketing is meetbaar 
 • Goed om nieuwe producten en/of diensten te introduceren 

Meerwaarde Drendabel: 

We weten dat het soms niet duidelijk is wat een marketingbureau voor je doet en wat het jou en je bedrijf oplevert. Ook kan je negatieve ervaringen hebben met andere marketingbureaus of heb je het gevoel dat je niks te vertellen hebt. Wij willen juist zo transparant mogelijk zijn en draaien er niet omheen. Er is altijd wel iets interessant te vertellen over wat jij doet, want jij het er immers ook voor gekozen om het te doen. 

Natuurlijk begrijpen we dat je verschillende behoeftes hebt. Dat kan klanten zijn die we doormiddel van marketing en acquisitie leveren, personeel die we benaderen vanuit jouw bedrijf zelf, of een professionele uitstraling. Wat het ook is, Drendabel doet zijn uiterste best om zo goed mogelijk op jouw wensen aan te sluiten. 

Wat jij waarschijnlijk nog niet weet en wat we voor je gaan onderzoeken 

 • Is je boodschap duidelijk? Weten mensen wat jouw bedrijf doet en waarvoor jij staat? 
 • Ben je goed vindbaar? Gebruik je social media, plaats je veel content en is je website geoptimaliseerd? 
 • Word je website goed gevonden? Ben je vindbaar tussen alle concurrenten en bij welke zoekwoorden sta jij bovenaan? 

Social media is gratis en een van de makkelijkste manieren om je doelgroep te benaderen. Je kunt uit veel  verschillende soorten content kiezen zodat er altijd iets bij jouw bedrijf en je doelgroep past. Heb je bijvoorbeeld een meubelzaak? Dan is Pinterest misschien wel iets voor jou. Heb je een jonge doelgroep? Dan is Instagram misschien een betere keuze dan Facebook. Puur zakelijk? Dan is LinkedIn natuurlijk hét netwerk. 

Social media campagne 

Bovenstaande punten klinken heel aantrekkelijk. Maar dan komt vaak de cruciale vraag: hoe start je eigenlijk een social media campagne? Wat ga  je posten en welke afbeeldingen ga je gebruiken? Hoe krijg je naamsbekendheid en interactie met je doelgroep? 

Drendabel biedt hierbij de ondersteuning en neemt het gehele social media proces uit handen. Wij ontzorgen je met het opstarten en het onderhouden van je social media campagnes voor je bedrijf. Tijdens een eerste gesprek worden alle wensen en eisen op papier gezet zodat er een strategisch plan uit voortvloeit.  Dit strategisch plan past bij jou, je bedrijf en je doelgroep. Daarnaast overleggen we wat, waar en hoeveel er gepost zal worden. 

Wat wij doen 

Voordat we succesvol kunnen starten, moeten er een aantal stappen doorlopen worden: 

 • Welke social media kanalen zijn al actief en welke kanalen zijn interessant om te activeren? 
 • Aan de hand van een template krijgen alle posts jouw herkenbare huisstijl. 
 • We verzamelen en creëren op diverse manieren content die we gebruiken voor de social media berichten / posts.  
 • Mochten er een bepaald product en/of dienst voor een tijd meer gepromoot worden, dan wordt hier meer aandacht aan besteed. 
 • Alles wordt opgestuurd voor controle, zodat alles goed geplaatst wordt. 
 • Zodra alles is goed gekeurd, worden de berichten ingepland en geplaatst. 

Ben je geïnteresseerd of zou je meer informatie willen? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze Whitepapers.

© drendabel 2020 · algemene voorwaarden drendabel ·