Social media fouten

Wie kent dat niet? Je plaatst spontaan iets op social media en een dag later heb je spijt. Of je gluurt op een profiel en laat je sporen achter. Doorgaans hebben deze acties geen hele grote gevolgen, al kan het soms toch best vervelend uitpakken!

Afspraak / Sollicitatiegesprek

Facebook gebruik je meestal voor het contact met familie en vrienden. Dit zorgt ervoor dat er soms ook hele gênante berichten, of nog erger, foto’s en filmpjes op gedeeld worden. Denk eens aan dat avondje stappen met je beste vrienden bijvoorbeeld. Facebook wordt echter ook regelmatig gebruikt om mensen mee op te zoeken. Dat kan heel onschuldig zijn, bijvoorbeeld om uit te zoeken hoe het die ex is vergaan, maar ook bedrijven kennen Facebook. Het is meerdere mensen overkomen dat ze na een prima sollicitatiegesprek toch niet werden aangenomen omdat er iets te wilde foto’s op hun Facebookprofiel te zien waren. Pijnlijk!

Social media sollicitatie

Negativiteit / Roddelen

De mens is van nature dol op roddelen en laat social media daar nou een perfecte aanvulling op zijn! Soms wordt er zonder gêne van alles gepost onder publieke berichten, maar het kan ook zijn dat mensen uit je vriendenlijst jouw posts gebruiken als roddelmateriaal. Doorgaans zullen ze dit natuurlijk niet aan jou laten merken, maar het kan voorkomen dat je hier toch op de een of andere manier achter komt. Gelukkig bestaat er dan altijd nog de knop om mensen te ontvrienden.

Social media fout negatief

Oude relaties / Exen

Zoals eerder benoemd, wordt social media ook vaak gebruikt om te zien wat er van die ene ex is geworden. Met een beetje geluk staan de instellingen niet heel erg privé ingesteld en kan je aardig wat zien. Hoe leuk is het om dan te lezen wat er tegenwoordig in zijn of haar leven speelt en een beetje door de foto’s heen te klikken. Tot je per ongeluk op de ‘like’ knop drukt waardoor je gegluur ontdekt wordt… Oeps!

Benoemen / Taggen

Op social media circuleren ontzettend veel berichten rond waarin wordt aangezet tot het taggen van je vrienden. Van verhaaltjes over met wie je avonturen zou beleven tot mensen met een bepaalde letter in hun naam die de ander trakteren/het komende jaar gaan trouwen/zwanger zijn en noem maar op. Deze berichten zijn zeer laagdrempelig en veel mensen vinden dit op een bepaalde manier toch grappig. Helaas beseffen zij zich niet dat er ook veel mensen zijn die er niet op zitten te wachten om getagd te worden bij zo’n bericht. Mocht je zo’n tagger zijn, is het dus altijd handig om goed na te denken wiens naam je bij zo’n grapje invult.

Bewerken / Photoshop

Iedereen plaatst natuurlijk alleen foto’s van zichzelf waar ie heel voordelig op staat. Regelmatig gaat er nog een filtertje overheen maar ook photoshop is erg populair. Soms sluipen daar alleen wel wat foutjes in. Wat dacht je van een gebogen haard, een missende arm of een wel heel raar gebogen been? Het staat vast dat je op internet vaker genept wordt dan je lief is en zelfs op social media kom je het tegen. Wel hilarisch wanneer zo’n foutje ontdekt wordt, alhoewel degene op de foto dat waarschijnlijk minder grappig zal vinden…

Social media fout neg

Kennismaken?

Laten we contact hebben.