Boolean zoeken op LinkedIn.com

Wij gebruiken LinkedIn al 17 jaar voor het werven van klanten en al 5 jaar voor het werven van personeel, voor klanten.

Het grootste onderscheid tussen andere LinkedIn gebruikers maken we wel met uitgebreide zoekresultaten. Daardoor wordt een zoektocht veel efficiënter, sneller en beter! Gelukkig biedt LinkedIn de mogelijkheid om gebruik te maken van Boolean zoekmethoden. De Boolean zoekmethode is een krachtig hulpmiddel waarmee gebruikers beter kunnen zoeken.

Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd gemakkelijk om ze te gebruiken. In dit artikel ga ik uitleggen wat Boolean zoeken is en hoe het gebruikt kan worden op LinkedIn.com.

Wat is Boolean zoeken?

Boolean zoeken is een geavanceerde zoektechniek die gebruikmaakt van logische methoden om zoekopdrachten te verfijnen. De naam is afgeleid van de 19e-eeuwse wiskundige George Boole, die de basis legde voor de moderne logica. Met Boolean zoekmethode en kunnen gebruikers complexe zoekopdrachten maken door woorden en zinnen te combineren en uit te sluiten.

De belangrijkste Boolean zoekmethoden zijn:

1. AND: Deze methode zorgt ervoor dat beide zoektermen aanwezig moeten zijn in de zoekresultaten. Bijvoorbeeld, “marketing AND manager” zal alleen resultaten opleveren die zowel de term “marketing” als “manager” bevatten.

2. OR: Met de OR-methode kunnen gebruikers resultaten verkrijgen die ten minste één van de opgegeven zoektermen bevatten. Bijvoorbeeld, “marketing OR sales” zal resultaten opleveren die de term “marketing” of “sales” bevatten.

3. NOT: Deze methode sluit specifieke zoektermen uit van de resultaten. Bijvoorbeeld, “software engineer NOT intern” zal resultaten opleveren die de term “software engineer” bevatten, maar niet de term “intern”.

Hoe Boolean zoeken gebruiken op LinkedIn.com?

LinkedIn biedt een geavanceerd zoeksysteem waarmee gebruikers Boolean methoden kunnen gebruiken om hun zoekopdrachten te verfijnen. Hier zijn enkele tips om het meeste uit Boolean zoeken op LinkedIn.com te halen:

1. Combineer zoektermen: Door zoektermen te combineren met AND- en OR-methoden kunt u zeer specifieke resultaten verkrijgen. Bijvoorbeeld, “projectmanager AND (IT OR software)” zal resultaten opleveren die de term “projectmanager” combineren met “IT” of “software”.

2. Gebruik aanhalingstekens: Als u op zoek bent naar een exacte zin, omring deze dan met aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, “content marketeer” zal resultaten opleveren die precies deze woordcombinatie bevatten.

3. Uitsluiting van termen: Gebruik de NOT-methode om specifieke termen uit te sluiten van uw zoekresultaten. Bijvoorbeeld, “accountant NOT boekhouder” zal resultaten opleveren met de term “accountant”, maar zonder de term “boekhouder”. 4. Gebruik haakjes: Haakjes kunnen worden gebruikt om complexere zoekoperaties uit te voeren en de logische volgorde van de methoden te bepalen. Bijvoorbeeld, “(marketing OR sales) AND manager” zal resultaten opleveren die ofwel de term “marketing” of “sales” bevatten, in combinatie met de term “manager”.

Is er een andere manier van zoeken op linkedin dan de boolean zoekmethode?

Ja, naast de boolean zoekmethode biedt LinkedIn ook enkele andere zoekmogelijkheden om gericht te zoeken naar mensen, bedrijven en vacatures. Hier zijn enkele alternatieve zoekmethoden op LinkedIn:

Geavanceerde zoekfilters:

LinkedIn biedt een reeks geavanceerde filters waarmee je je zoekopdracht kunt verfijnen. Je kunt filters toepassen op locatie, huidige werkgever, branche, functietitel, opleidingsniveau, verbindingen en meer. Deze filters helpen je om specifieker te zoeken naar de gewenste profielen.

Trefwoorden en zinsdelen:

Je kunt trefwoorden en zinsdelen gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen en specifieke termen te vinden die relevant zijn voor de personen, bedrijven of vacatures waarnaar je op zoek bent. Dit kan handig zijn als je specifieke vaardigheden, expertise of interesses wilt vinden.

Zoekopdrachten opslaan:

LinkedIn biedt de mogelijkheid om je zoekopdrachten op te slaan en meldingen in te stellen. Hierdoor ontvang je regelmatig updates over nieuwe profielen, bedrijven of vacatures die overeenkomen met je opgeslagen zoekcriteria. Dit bespaart tijd en houdt je op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Bladeren door categorieën:

LinkedIn heeft verschillende categorieën waarin je kunt bladeren, zoals ‘Mensen’, ‘Bedrijven’, ‘Vacatures’, ‘Salaris’ en ‘Onderwijs’. Door door deze categorieën te bladeren, kun je specifieke informatie vinden en gericht zoeken binnen een bepaald domein.

Het gebruik van een combinatie van deze zoekmethoden kan je helpen om effectiever te zoeken en relevante resultaten te vinden op LinkedIn. Experimenteer met verschillende filters en zoekopties om de gewenste resultaten te krijgen.

Kennismaken?

Laten we contact hebben.